Casestudy 
Het succesverhaal van Nugteren Transport

Ontdek het succesverhaal van Nugteren Transport, waar Aart Nugteren deelt hoe Hak + Baak Accountants hen heeft geholpen bij een soepele familieovername en strategisch advies voor groei. Samen bouwden ze aan een gezond, groeiend transportbedrijf met oog voor totaaloplossingen en duurzaam succes.


Aart is bij Nugteren Transport met name verantwoordelijk voor de planning, aansturing, personeel 
en sales. Samen met zijn broer Wim staat hij aan het roer. Wim is hierbij verantwoordelijk voor het 
administratieve en technische stuk. Een mooie taakverdeling!

Nugteren Transport geïntroduceerd

“Nugteren Transport is door mijn vader opgericht in 1981. Destijds was mijn vader eigen rijder en dat is uitgegroeid naar circa vijf vrachtwagens. In 1997 heeft mijn vader de wegtransport activiteiten van Huijzer & Breedveld uit Sliedrecht overgenomen en niet veel later zijn Wim en ik in dienst gekomen. In 2006 hebben Wim en ik het bedrijf namelijk overgenomen en uitgebouwd tot het bedrijf wat het nu is. Op dit moment zijn er 45 medewerkers werkzaam in onze organisatie en we maken circa 12 miljoen omzet per jaar”, schetst Aart met gepaste trots.

Nugteren Transport is vooral sterk in exceptioneel transport. Voor brede, hoge en zware ladingen hebben zij alles in huis. Ze beschikken over doorlopende vergunningen voor exceptioneel vervoer in Europa. Ze hebben hiervoor ook hun eigen begeleidingsvoertuigen, waardoor ze een totaaloplossing kunnen aanbieden aan hun klanten.

Ze zijn gevestigd in Alblasserdam, centraal gelegen aan de A15 en met een kade aan de rivier de Noord. Een prachtige en indrukwekkende locatie! “Nugteren heeft zich enorm ontwikkeld in de afgelopen jaren, samen met Wim heb ik het uitgebouwd tot wat het nu is. Ons dienstenpakket is gegroeid: van transport in de basis, verpakken van goederen, douaneformaliteiten afhandelen, verschepingen, opslag en overslag. En qua transport beschikken we over ons hele eigen wagenpark. Op deze manier zijn we in staat om onze klant een complete oplossing te bieden, ze hoeven niet nog naar een andere partij. En dat is altijd ons streven geweest: een totaaloplossing voor de klant” 

Uitdaging: Het vormgeven van een familie-overname

“In 2006 hebben Wim en ik het bedrijf overgenomen van mijn vader. Wim en ik waren nog heel jong, dus we hadden totaal geen ervaring met dit soort gesprekken. Bij een overname komt natuurlijk heel veel kijken, en Hak + Baak heeft ons hierbij geadviseerd. We hebben samen verschillende gesprekken gevoerd: wat zijn de beste afspraken, hoe is de taakverdeling, hoe gaat zo’n overname precies in zijn werk? Bram Baak heeft hier erg veel ervaring mee en hij heeft ons dan ook gedurende de hele overname bijgestaan met zijn kennis en kunde,” blikt Aart terug.

Oplossing: Een soepele overname waar iedereen achter stond

“Ik was destijds natuurlijk nog hartstikke jong. Ik was zelfs nog chauffeur, dus ik moest me echt nog bewijzen. Dit kwam tijdens die onderhandelingsgesprekken natuurlijk ook ter sprake”, vertelt Aart, “Bram heeft ons destijds enorm bijgestaan en geholpen om de overname in de goede banen te leiden. Het is fijn om hem naast je te hebben, iemand die je volledig vertrouwd en van wie je op aan kunt.” De broers Nugteren hebben allebei 50% van de aandelen overgenomen. Een overname die voor iedereen goed heeft uitgepakt!

Resultaat: Een succesvol, groeiend en innoverend transportbedrijf

Tot op de dag van vandaag is Nugteren Transport een gezond en groeiend bedrijf. De gebroeders kijken altijd verder en gaan investeringen niet uit de weg. Integendeel: ze pakken de kansen waar die zich voor doen! In 2010 hebben ze een groot stuk grond gekocht in Alblasserdam om de nieuwe loods op te bouwen. Toen zijn ze verhuisd vanuit Oud Alblas en daar zijn ze enorm op vooruitgegaan. Inmiddels hebben ze 25.000 m2 grond met een enorme loods voorzien van diverse bovenloop kranen tot 160 ton hijsvermogen. Zo hebben ze in 2018 ook nog een goede investering gedaan in L.C. Van Tiel Logistics. Met deze investering werd hun dienstenpakket nog verder uitgebreid. En ze staan nog steeds niet stil, binnenkort staat er weer een verdere uitbreiding 
op het programma!

Samenwerking met 
Hak + Baak Accountants

"De samenwerking met Hak + Baak gaat al minstens 20 jaar terug. In de tijd dat het bedrijf nog van mijn vader was, werkte hij al samen met Kees Ippel en Bram Baak. Zij kennen ons bedrijf dus ook door en door en hebben ons bijgestaan om het tot een groeiende en succesvolle organisatie te maken. Zo verzorgt Hak + Baak natuurlijk onze jaarrekeningen en onze lonen, maar de relatie gaat veel verder dan dat."

"Hak & Baak heeft destijds natuurlijk onze overname begeleid, maar ze hebben ons ook geadviseerd en geholpen toen we een investering van miljoenen wilde doen om de grond in de Alblasserdam te kopen, ze hebben ons geholpen om de financiering met de bank rond te krijgen toen we twee stukken extra grond wilde kopen en ze hebben ons geholpen om ons bedrijf goed te structureren," zegt Aart, "Zelf ben je zo druk bezig met de waan van de dag, dat je over een heleboel dingen niet goed nadenkt."

Hak + Baak heeft ons strategisch advies gegeven over hoe we nu het beste onze zaken konden regelen en structureren. Omdat het bedrijf zo hard groeide, heeft Hak + Baak ons geadviseerd om hierop in te spelen. Alles moet natuurlijk goed geregeld zijn. Hak + Baak heeft echt het voortouw genomen om alles zo handig mogelijk vorm te geven." besluit Aart het gesprek.

Bram Baak 9867

Meer weten over deze case of onze diensten?
Neem contact op met Bram.


Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden support Windows support MacOS