Casestudy 
Het succesverhaal van Genpower
Genpower 9048

Genpower uit Groot-Ammers is specialist in tijdelijke stroomvoorzieningen. Zij ondersteunen bedrijven die tijdelijk energie nodig hebben met het juiste aggregaat. Johan Deen werkt al twaalf-en-een-half jaar bij het familiebedrijf en heeft het twee-en-een-half jaar geleden overgenomen. Zijn financiële zaken laat hij onveranderd verzorgen door Hak + Baak. Hij vertelt daar tevreden over.


Eigenaar Johan Deen deelt in deze casestudy zijn ervaringen met de dienstverlening van Hak + Baak voor Genpower.

Johan Deen is een bevlogen professional bij Genpower en speelt een essentiële rol binnen het bedrijf. Met een achtergrond in werktuigbouwkunde en een diepe interesse in techniek, brengt Johan zijn passie tot uiting in zijn werk.

Genpower: energie met lokale verbondenheid

Familiebedrijf Genpower, gevestigd in Groot-Ammers, is dé specialist in tijdelijke stroomvoorzieningen. Opgericht als diesel-aggregaat verhuurder, heeft het zich ontwikkeld tot een dynamische onderneming die inspeelt op de groeiende behoefte aan duurzame energieoplossingen. Inmiddels heeft Genpower een breed aanbod aan batterijpacks, aggregaten op biogas en zelfs honderd procent emissievrije waterstofaggregaten. Ze bedienen een breed scala aan klanten, waaronder aannemers, scheepswerven en industriële bedrijven. Genpower staat bekend om zijn betrouwbaarheid, uitstekende service en proactieve benadering. Het team is trots op hun lokale verbondenheid en draagt graag bij aan de ontwikkeling van de regio Groot-Ammers en omgeving.

Waardevolle samenwerking

Genpower heeft een jarenlange, waardevolle samenwerking met Hak + Baak Accountants opgebouwd. Johan: “De vraag ontstond: hoe kunnen we Genpower klaarstomen voor de toekomst? We zijn gesprekken gestart, waarbij Hak + Baak waardevol advies gaf. Dat versterkte onze relatie en leidde tot meer onderling contact. De mogelijkheid om te sparren over uitdagingen en te profiteren van het advies en meedenken van Hak + Baak ervaar ik als zeer prettig!” Hij vervolgt: “Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Zij hebben daar heel goed mee geholpen. Bijvoorbeeld de fiscale zaken met betrekking tot de overname. En nu staan we voor nieuwe uitdagingen, zoals het verkennen van nieuwe technieken en het beheersen van kosten, inclusief het verkrijgen van subsidies. Hak + Baak geeft adviezen, maar staat ons ook bij op het gebied van administratie en lonen.”

Finetunen van processen

Johan: “Het inrichten van een dashboard heeft geholpen om inzicht en grip te krijgen op de financiële aspecten van het bedrijf. In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan het finetunen van processen, waardoor deze nu eenvoudiger en duidelijker zijn geworden.” Hierdoor kan Johan zich concentreren op waar hij goed in is, terwijl Hak + Baak als de waardevolle partner fungeert die meedenkt met het bedrijf. “Het maandelijkse bezoek van Annemiek om alle financiële zaken door te nemen en de maand af te ronden, is één van de waardevolle onderdelen van de dienstverlening.” Een andere reden waarom Johan veel vertrouwen heeft in Hak + Baak is door hun advies over geldstromen, investeringen en andere financiële aspecten die van cruciaal belang zijn voor de bedrijfsvoering. “Door de groei van Genpower en de implementatie van nieuwe technieken, is meer behoefte ontstaan aan grip op de cashflow om de gewenste activiteiten te kunnen realiseren.”

Genpower 9442
Ongevraagd advies & betrokkenheid

“Het intensieve contact met Hak + Baak, hun ongevraagde advies en betrokkenheid is van onschatbare waarde voor de toekomstige ontwikkelingen van Genpower”, stelt Johan. “Naast de gebruikelijke financiële aspecten, adviezen over investeringen, subsidies en belastingen, gaat hun betrokkenheid verder. Ze denken actief mee, zowel zakelijk als ook op het gebied van financiële en fiscale zaken, privé én dga. We sparren over verschillende vraagstukken en ze fungeren als meer dan alleen een accountant. Ze zijn op de hoogte van relevante belastingwijzigingen en organiseren zelfs ontbijtsessies naar aanleiding van Prinsjesdag of actuele onderwerpen! Ook anticiperen ze op subsidies voor nieuwe technieken die eraan komen. Ze vinden het leuk ons bedrijf vooruit te helpen. Met name Lennert en Bram fungeren als klankbord en zijn informeel benaderbaar.”

Aansluiten bij onze waarden

Johan: “Voor ons is het duidelijk bij wie we terecht kunnen, met welke vraag. Het netwerk van Hak + Baak is een bron waar we op kunnen terugvallen. De veranderingen waar we mee te maken hebben zijn zowel interessant als uitdagend, maar soms ook lastig. Het is onmisbaar om betrouwbare partners te hebben, en Hak + Baak vervult die rol met verve. Het lokale aspect speelt ook een belangrijke rol voor ons bedrijf. We zijn gericht op de polder en proberen onze leveranciers en samenwerkingen zo dicht mogelijk bij huis te houden. Hoewel onze klanten soms verder weg zijn, streven we naar lokale samenwerkingen die passen bij de cultuur en opvoeding die we in de polder waarderen. Dat zie je terug bij onze medewerkers, en herkennen we ook bij Hak + Baak. Daardoor sluit de samenwerking goed aan bij onze waarden!”

Lennert Muilwijk 9900

Meer weten over deze case of onze diensten?
Neem contact op met Lennert.


Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden support Windows support MacOS