Casestudy 
Het succesverhaal van Ecoresult
Ecoresult 0050

Leon Boon is oprichter en eigenaar van Ecoresult. Als gedreven professional op het gebied van ecologie en biodiversiteit, begon hij in 2007 het ecologisch adviesbureau, terwijl hij nog in loondienst was bij de Dienst Landelijk Gebied (DLG). Ecoresult richt zich op ecologisch advies en onderzoek, zoals soortenonderzoek, advisering voor ecologische inrichting en beheer, zoals bij maaien of landinrichting. In 2011 besloot Leon zich volledig te richten op zijn eigen onderneming, nadat het ministerie van LNV - waar de DLG onderdeel van was - stopte met haar diensten.


Leon Boon vertelt in deze casestudy hoe Hak + Baak hem op veel vlakken ondersteunt bij zijn bedrijfsvoering.

Als zelfstandig ondernemer bouwde Leon zijn ervaring en netwerk uit. Hij werkte zowel in Dordrecht als in de regio’s Tilburg en Breda, waar hij werd ingehuurd voor advieswerkzaamheden. Aanvankelijk werkte hij vanuit huis en maakte hij gebruik van flexwerkplekken om samen te komen met zijn team. Het team groeide al snel uit tot vijftien medewerkers.

Ecoresult: ecologisch onderzoek & advies

Het werd duidelijk dat in combinatie met ondersteunende functies een bedrijfspand gewenst was. Daarom besloot hij een geschikte vestigingsplaats te zoeken in de Drechtsteden. Die regio speelt een centrale en belangrijke rol in het werkgebied van Ecoresult. Het bedrijf richt zich op onderzoek, advies en uitvoering op het gebied van ecologie en duurzaamheid. Twee jaar geleden opende Ecoresult ook een vestiging in Veenendaal, en inmiddels bestaat het bedrijf uit 26 medewerkers.

Wet natuurbescherming

Leon: “Wij leveren ecologisch advies en doen onderzoek op een breed scala van gebieden, voor gemeentes en ontwikkelaars tot particulieren, met betrekking tot de Wet natuurbescherming. Deze wet is relevant voor iedereen die te maken heeft met een ruimtelijke ontwikkeling zoals bouwactiviteiten. De wet regelt de bescherming van soorten, Natura 2000-gebieden en bomen. Soms kan het zelfs gaan om de bescherming van een specifieke plant. De wet vormt een concreet toetsingskader dat is vastgelegd in protocollen en kennisdocumenten. De wet is bindend en heeft juridische geldigheid.”

Vertrouwen is belangrijk

Leon: “Toen ik in 2007 als zzp’er begon, beheerde een collega van mijn vader de boekhouding. Dat verliep voorspoedig, totdat hij helaas ziek werd en ik op zoek moest naar een andere oplossing. Na diverse gesprekken met verschillende partijen in de regio, vond ik een goede match bij Hak + Baak. Vertrouwen vind ik belangrijk: sinds 2011 heb ik mijn volledige administratie aan hen overgedragen!”

Complete boekhouding

“Hak + Baak verzorgt de complete boekhouding”, vervolgt Leon. “Daardoor ben ik volledig ontzorgd op administratief gebied. Of het nu gaat om belastingen of andere zaken: ik hoef mij geen zorgen te maken over de cijfers. We bespreken regelmatig de voortgang en zij pakken de uitvoering volledig op. Het verloopt uitstekend en ze zijn er altijd wanneer ik advies nodig heb. Proactief en op het juiste moment. Bovendien zijn ze niet bang om mij door te verwijzen binnen hun netwerk voor aangrenzend specialistisch advies.”

Ecoresult 0158
Implementeren pensioenregelingen

Leon: ““Sinds Ecoresult is gaan groeien, ondersteunen ze mij ook met loonadministratie en andere organisatorische ontwikkelingen. Hak + Baak denkt actief mee en adviseert bijvoorbeeld bij het implementeren van pensioenregelingen. Ze gaan mee in mijn groei en faciliteren deze actief. Bovendien kunnen ze ‘loslaten’ wanneer dat nodig is. Nu ben ik bijvoorbeeld op zoek naar een medewerker voor mijn financiële administratie, en ook daarin denkt Hak + Baak graag met mij mee!”

Significante bijdrage

“Hak + Baak heeft een significante bijdrage geleverd aan mijn groei als ondernemer, door actief mee te denken en te anticiperen op bepaalde uitdagingen”, zegt Leon. “Of het nu gaat om strategische planning of andere vraagstukken: zij staan klaar om het op te pakken. Het vertrouwen dat ik in hen heb, zorgt dat ik taken kan loslaten. Het is een waardevolle partner, die me ondersteunt op alle financiële gebieden waar ik behoefte aan heb.”

Meer dan een boekhouder

Hak + Baak is meer dan een boekhouder voor Ecoresult. Leon: “Zij geven altijd antwoord! De medewerkers zijn professioneel en leveren waardevolle ondersteuning vanuit hun uitgebreide netwerk. Dat ik twee contactpersonen heb, Hanneke voor specifieke vragen en Janneke als mijn dagelijkse contactpersoon, verloopt uitstekend. Ik ben oprecht tevreden met de dienstverlening van Hak + Baak en kan hen van harte aanbevelen!”

Hanneke van Maren 9716

Meer weten over deze case of onze diensten?
Neem contact op met Hanneke.


Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden support Windows support MacOS