Patroon Patroon Patroon
24 Oktober 2023
‘Met Power BI visualiseer en analyseer je data’
2231407 Hak + Baak Accountants BV Nieuws

Jelle van der Linden is van alle markten thuis. Hij is inmiddels vijf jaar in dienst en liep daarvoor al stage bij Hak + Baak Accountants. Naast zijn werk als assistent-accountant, houdt hij zich ook bezig met Power BI dashboarding, een IT-dienst waar steeds meer vraag naar is.


“Na het afronden van mijn mbo-stage ben ik bij Hak + Baak Accountants gebleven”, vertelt Jelle. “Ik ben vervolgens de deeltijdopleiding accountancy gaan volgen, welke ik inmiddels met succes heb afgerond.”

Stage

Jelle: “Tijdens mijn schoolperiode had ik enige twijfels over mijn keuze voor accountancy, maar mijn stage bij Hak + Baak Accountants heeft die twijfels volledig weggenomen. Ik ben een praktijkgericht persoon en vind het klantencontact het leukst. Ik streef ernaar onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

Systeembeheer

In dat opzicht heeft hij specifieke stappen gemaakt binnen Hak + Baak Accountants. “Ik hield mij samen met een collega al langere tijd bezig met het interne systeembeheer.” Dat digitale pad bracht hem ook op het spoor van Power BI Dashboarding. “Power BI is een tool van Microsoft, waarmee je data visualiseert en analyseert.”

Overzichtelijk gegevens presenteren

Jelle: “Wanneer wij de accountantswerkzaamheden voor klanten uitvoeren, brengen wij dashboarding onder de aandacht. Maar wij kunnen uiteraard ook los van deze werkzaamheden Power BI-dashboards samenstellen. Om tot een dashboard te komen worden gegevens vanuit diverse bronnen die bij de klant beschikbaar zijn geïmporteerd. Die zet ik om in overzichtelijke rapporten of diagrammen, op interactieve dashboards. Bedrijfsinformatie, zoals omzetcijfers en kosten in één oogopslag leveren nuttige inzichten op. Je kunt bijvoorbeeld de maandelijkse omzet vergelijken in relatie tot de (personeels)kosten of inzicht krijgen in je liquiditeit.”

Meer mogelijkheden

Jelle heeft een specifiek leerprogramma gevolgd voor het toepassen van Power BI-dashboards, maar blijkbaar zit het in de genen. “Toevallig is mijn vader ook werkzaam in dit vakgebied en hebben we al diverse evenementen samen bijgewoond."

Hij voegt toe: “Hoewel we bij Hak + Baak Accountants al gebruikmaakten van rapportagetools, biedt Power BI aanzienlijk meer mogelijkheden. Zolang de gegevens beschikbaar zijn, kan ik deze inzichtelijk maken. De inhoud van een dashboard is volledig afgestemd op de behoeften van de klant. Dit kunnen gegevens zijn uit een boekhoudpakket, maar ook specifieke data uit andere applicaties.”

Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van Power BI dashboarding? Neem dan contact met ons op.

Kees Ippel 9825

Even kennismaken?
Neem dan contact op met Kees.


Onze werkwijze is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. We komen graag met u in gesprek om even kennis te maken!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden