Patroon Patroon Patroon
5 September 2023
‘In de praktijk veel meer leren dan op school’
Praktijk

Mirthe Heijkoop heeft altijd al veel affiniteit met cijfers gehad. Op de middelbare school was economie haar favoriete vak en de opleiding Accountancy aan Avans Hogeschool in Breda was een logische vervolgstap. Inmiddels werkt Mirthe vier dagen in de week bij ons als assistent-accountant. In dit interview vertelt ze meer over werk, leren en zichzelf.


Mirthe: “Op voorhand dacht ik al dat de voltijdopleiding niet goed bij mij zou passen. Dat bleek in de praktijk al snel: sinds januari werk ik bij Hak + Baak Accountants en sinds februari volg ik de deeltijdopleiding Accountancy.”

Theoretisch

“In december besloot ik te stoppen met de voltijdopleiding Accountancy. Voor mij was de opleiding veel te theoretisch. Om in aanmerking te komen voor de deeltijdopleiding, moest ik wel passend werk hebben. In die periode heb ik bij een aantal accountantskantoren gesprekken gevoerd”.

Overzichtelijk

Het eerste gesprek met Hak + Baak gaf Mirthe direct een goed gevoel. “Vervolgens heb ik de sollicitatieprocedure doorlopen. Na een aantal gesprekken, heb ik de beslissing genomen voor het kantoor wat het beste bij mij past. Hak + Baak is een overzichtelijk kantoor. Dat vind ik fijn. Bovendien is het vlak bij mijn woonplaats Wijngaarden én wordt mijn studie en alles eromheen betaald!”

Variatie

“Mijn werkdagen bestaan uit het inboeken van administraties en het opstellen van jaarrekeningen, btw-aangiften en het voorbereiden van aangiften inkomstenbelasting. Ik neem werk van andere assistenten over. Dan werk ik aan dossiers voor verschillende accountants.” Die grote verscheidenheid in werk heeft te maken met de omvang van het kantoor, merkt Mirthe op. “Van studiegenoten begrijp ik dat zij bij grotere kantoren veel meer hetzelfde werk uitvoeren. Deze variatie bij Hak + Baak is precies wat ik wil!”

Huiswerk

“Werken is heel anders dan leren uit een boek”, vertelt Mirthe. “Na een week zag ik al in dat de combinatie met de praktijk veel overzichtelijker is dan alleen de theorie die je op school leert. In een maand tijd had ik al zo veel geleerd. Op school volg ik modules, bijvoorbeeld bedrijfseconomisch calculeren en beslissen. De overeenkomsten tussen theorie en praktijk werk ik dan thuis uit. Daar gaat nog best veel tijd in zitten!”

Veelzijdigheid

Mirthe is ervan overtuigd dat ze de goede keuze heeft gemaakt. Werkinhoudelijk, maar ook door de dagelijkse gang van zaken. “De sfeer is ontspannen en ik werk in teamverband. Ik wil zoveel mogelijk verschillende dingen leren. Met vragen kan ik bij collega’s terecht. Ik merk ook dat ik door mijn werk nu meer zin heb om naar school te gaan. De combinatie valt mij niet zwaar, want ik leer in de praktijk en ik verdien goed! Wat ik het leukste vind om te doen? Jaarrekeningen opstellen, afgewisseld met administraties boeken. Juist die veelzijdigheid!”

Motivatie

Mirthe is achttien jaar jong en woont bij haar ouders en broertje in Wijngaarden. Ze fitnest vier keer per week en gaat graag met haar vriend op pad, zoals voor een etentje of een wandeling. Op zaterdag werkt ze ook nog als leidinggevende bij een verpakkingsbedrijf! “Ik zit prima op mijn plek, hier bij Hak + Baak Accountants: met mijn motivatie en zelfdiscipline denk ik dat ik mijn opleiding gewoon in vier jaar haal!”

Spreekt het verhaal van Mirthe je aan? Bekijk dan eens onze vacaturepagina of neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek.

Kees Ippel 9825

Even kennismaken?
Neem dan contact op met Kees.


Onze werkwijze is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. We komen graag met u in gesprek om even kennis te maken!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden