Patroon
12 maart 2024
Een gezonde en rechtvaardige werkomgeving waarborgen
2240333 Hak + Baak   content maart 2024   Overzicht

Een loonscan is een waardevol instrument, voor werkgevers én werknemers. Het is een grondige analyse van uw personeelsbeleid en salarisadministratie. Wij ondersteunen u, met als doel te zorgen dat u voldoet aan de wettelijke vereisten en zowel personeelsbeleid als salarisadministratie efficiënt worden beheerd.Enige tijd geleden heeft onze collega Denise van der Wildt uitgelegd waarom de loonscan van Hak + Baak Accountants met een plus van onschatbare waarde voor uw organisatie kan zijn. Onze salarisadviseur geeft hier nog wat extra uitleg over.

Personeels- en salarisadministratie

Eén van de punten die ik noemde, is het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Graag ga ik hier wat dieper op in. Wanneer u als werkgever de wet naleeft, heeft dat positieve gevolgen voor u, uw medewerkers en uw complete organisatie.

Arbeidsrechten en arbeidsvoorwaarden

Werknemers hebben bepaalde rechten en verwachtingen op basis van de wet- en regelgeving. Maar ook als werkgever heeft u bepaalde rechten. Bij het uitvoeren van de loonscan, controleren we of de rechten van werknemer en werkgever in evenwicht zijn. Zodat werknemer én werkgever tevreden kunnen zijn over het aangeboden pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Veiligheid en gezondheid

Wanneer u als werkgever zorgt voor een veilige werkomgeving, door te voldoen aan veiligheidsvoorschriften en gezondheidsnormen, presteren uw medewerkers beter. En dat komt zowel werknemer als werkgever ten goede.

Arbeidsovereenkomsten

Bij het uitvoeren van de scan controleer ik ook de juistheid van de arbeidsovereenkomst. Het niet naleven van de wettelijke eisen met betrekking tot arbeidsovereenkomsten, kan leiden tot geschillen en rechtszaken. Werkgevers moeten zich houden aan de regels met betrekking tot contracten, opzegtermijnen en andere arbeidsrechtelijke aspecten, maar kunnen met een juiste arbeidsovereenkomst ook de werknemer aanspreken op zijn of haar verplichtingen. 

Fiscale en sociale zekerheid

Werkgevers moeten belastingen en sociale premies correct afdragen, maar hebben in bepaalde situaties ook recht op korting of teruggaaf van deze premies. Bij de loonscan controleer ik of alle kortingen en teruggaves ook daadwerkelijk aangevraagd of teruggegeven zijn.

Werknemerstevredenheid en productiviteit

Als werknemers het gevoel hebben dat hun rechten worden gerespecteerd, leidt dat tot tevredenheid en hogere productiviteit. Een goed werkklimaat kan ook het verloop van personeel laag houden.

De loonscan is een waardevol instrument voor het optimaliseren van de efficiëntie van uw organisatie. Het biedt gemoedsrust, versterkt het vertrouwen van uw medewerkers en helpt bij het nemen van weloverwogen zakelijke beslissingen!

Wilt u ook een loonscan laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Kees Ippel 9825

Even kennismaken?
Neem dan contact op met Kees.


Onze werkwijze is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. We komen graag met u in gesprek om even kennis te maken!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden