Patroon Patroon Patroon
10 Oktober 2023
De waarde van een loonscan
Oc3iujvmm4vslei2kfw8

Een loonscan is een waardevol instrument voor zowel werkgevers als werknemers. Het is een grondige analyse van het personeelsbeleid en de salarisadministratie van een organisatie, met als doel te zorgen dat deze voldoen aan de wettelijke vereisten en efficiënt worden beheerd.


Onze salarisadviseur Denise van der Wildt geeft enkele redenen waarom de loonscan van Hak + Baak Accountants met een plus van onschatbare waarde kan zijn.

Wettelijke naleving

Denise: “Het naleven van de complexe en voortdurend veranderende wet- en regelgeving op het gebied van de personeels- en salarisadministratie is van cruciaal belang om boetes en juridische problemen te voorkomen. Wij kunnen zorgen dat het personeelsbeleid en de salarisadministratie van uw bedrijf volledig in overeenstemming zijn met de geldende wetten en voorschriften.”

Kostenefficiëntie

“Een loonscan kan verborgen gebreken in het loonproces aan het licht brengen”, vervolgt Denise. “Zoals dubbele betalingen, onjuiste belastingaangiften of onnodige administratieve kosten. Door deze gebreken te identificeren én te corrigeren, kunt u aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.”

Risicobeheer

Een grondige loonscan geeft inzicht in potentiële risico’s en problemen in verband met de personeels- en salarisadministratie. Denise: “Bijvoorbeeld de onjuiste classificatie van werknemers, niet-naleven van arbeidscontracten of onregelmatigheden in belastingaangiften. U kunt uw bedrijf beschermen tegen mogelijke juridische geschillen en financiële schade.”

Vertrouwen van werknemers

“Een correcte en transparante personeels- en salarisadministratie dragen bij aan het vertrouwen van uw medewerkers. Door te zorgen dat lonen op tijd en nauwkeurig worden betaald, creëert u een positieve werkomgeving én het behoud van getalenteerde medewerkers. Goed werkgeverschap is zeker een reden voor het uitvoeren van een loonscan”, betoogt Denise!

Strategische besluitvorming

Denise: “Een loonscan kan ook waardevolle inzichten bieden die u kunnen helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Door de loonkosten en -structuur grondig te analyseren, krijgt u beter inzicht in uw financiële gezondheid en groeipotentieel.”

Waardevol instrument

Denise, tot besluit: “Een loonscan door een salarisadviseur is niet alleen een nalevingsvereiste, maar ook een waardevol instrument voor het optimaliseren van de efficiëntie van uw organisatie. Het biedt gemoedsrust, versterkt het vertrouwen van uw medewerkers en helpt bij het nemen van weloverwogen zakelijke beslissingen.”

Wilt u ook een loonscan laten uitvoeren? Neem dan contact op.

Kees Ippel 9825

Even kennismaken?
Neem dan contact op met Kees.


Onze werkwijze is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. We komen graag met u in gesprek om even kennis te maken!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden