Patroon Patroon Patroon
15 November 2023
‘Blij met het vertrouwen!’
Maurice de Ruijter foto interview MM BEW

Assistent-accountant Maurice de Ruijter werkt alweer vijftien jaar bij ons. De 34-jarige geboren en getogen Hardinxvelder kwam na zijn eindstage van het mbo in dienst en heeft het prima naar zijn zin. Zijn visuele beperking vraagt om verschillende aanpassingen, zodat hij zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren.


Maurice: “Mijn zicht bij daglicht is slechts tien procent. Daarbij ben ik nachtblind en dat begint al bij schemering of mist, en dan zie ik alleen maar contrast tussen licht en donker.”

Visuele beperking

Die beperking heeft Maurice sinds zijn geboorte. “Vanaf de basisschool kreeg ik al hulp, zoals speciale boeken, extra verlichting, aangepaste bureaus en extra tijd voor het maken van toetsen. Toen ik voor mijn mbo-studie op zoek ging naar een stageplaats, heb ik het heel goed getroffen met Hak + Baak Accountants!”

Werkplekaanpassing

Maurice: “Vanuit de mbo-opleiding was bij het vinden van een stageplaats bij bedrijven aangegeven dat ik kwalitatief prima werk aflever, maar dat het meer tijd in beslag neemt. Dat was geen probleem voor Hak + Baak. Met dank aan de UWV-werkplekaanpassing beschik ik bijvoorbeeld over een vergrootscherm. Enerzijds dient dat als tweede scherm voor mijn computer, anderzijds kan ik tekst op papier daarmee vergroten.”

Lager werktempo

Een andere aanpassing die nodig is om Maurice optimaal te laten functioneren is bijvoorbeeld de extra tl-verlichting boven zijn werkplek. “Die belichting is echt noodzakelijk! Daarnaast is mijn computer aangepast met spraak- en vergrotingssoftware. Ik laat mij vaak voorlezen! Omdat ik voortdurend alles moet uitvergroten op het computerscherm, verlies ik het overzicht en daardoor tijd. Dat is een reden waarom mijn werktempo lager ligt dan dat van mijn collega’s.”

Veel vertrouwen

Maurice is erg blij met een werkgever die zoveel vertrouwen in hem stelt, ondanks zijn beperking. “Van mensen met hetzelfde beperkte gezichtsvermogen hoor ik ook verhalen hoe het anders - slechter - kan!” Inmiddels werkt Maurice alweer zo lang bij Hak + Baak Accountants, dat zijn manier van functioneren voor iedereen vanzelfsprekend is. “Natuurlijk word ik wel eens door collega’s geholpen, maar ik ben niet extreem hulpbehoevend. Ook zorgt een visuele beperking voor grappige momenten met collega’s!”

Zelfstandig werk

Als assistent-accountant houdt Maurice zich bezig met het verwerken van administraties, btw-aangiften, het opstellen van jaarrekeningen en andere belastingaangiften. “Ik stel de jaarrekening en aangiften op, die door een accountant of fiscalist worden gecontroleerd. Het is best zelfstandig werk, waarin ik met vaste klanten te maken heb: familiebedrijven, retail, scheepvaart, bouwbedrijven, agrariërs en websiteontwikkelaars. Een erg gevarieerd klantenpakket! 

Cijfers gaan leven

“Het werk bevalt goed! Toen ik begon, waren het alleen administraties en jaarrekeningen. Later kwamen de belastingaangiften er ook bij. Dat is een leuke meerwaarde en het ontlast onze fiscale specialisten.” Het klantcontact is een ander positief aspect van zijn werk: “Beantwoorden van dagelijkse vragen, kleine adviezen en het voeren van besprekingen. Zo leer je het verhaal achter de ondernemer kennen en gaan de cijfers meer leven!” 

Piano spelen

Maurice is getrouwd, heeft twee kinderen en een derde is op komst. “Piano spelen is mijn grote hobby! Dat doe ik gewoon thuis, voor mijzelf. Met het gezin gaan we er vaak op uit: wandelen, naar de speeltuin. We zijn best ondernemend! Ik maak gebruik van een taststok en ben mobiel beperkt. Daarom is het fijn dat ik bij Hak + Baak zo goed op mijn plaats ben: ik reis één halte met de trein en werk in de buurt van het station. Dat vergroot mijn zelfstandigheid.”

Gewaardeerde collega

Maurice besluit: “Ik voel mij een gewaardeerde collega en hoef mij niet te bewijzen. Collega’s zeggen ook wel eens dat ze haast niet merken dat ik een visuele beperking heb en dat ik volwaardig meetel als collega; dat doet mij goed. Ondanks mijn beperking, denk ik vooral in mogelijkheden en wat wél kan. Het vertrouwen dat ik voel bij Hak + Baak Accountants is wat dat betreft ook heel fijn!”


Heeft het verhaal van Maurice je interesse gewekt naar onze bedrijfscultuur? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

Kees Ippel 9825

Even kennismaken?
Neem dan contact op met Kees.


Onze werkwijze is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. We komen graag met u in gesprek om even kennis te maken!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden