Sector
maritiem

De maritieme sector is een specialistische branche die ook vraagt om specialistische kennis. Toeleveranciers spelen hierbij een hele belangrijke rol. Het grootste deel van de waarde van een schip komt immers van toeleveranciers.

In de maritieme sector zijn in Nederland honderden bedrijven werkzaam. Dat zijn niet alleen grote bedrijven, maar juist veel innovatieve MKB bedrijven. Deze bedrijven leveren niet alleen aan de scheepsbouw, maar ook aan maritieme afnemers. Denk hierbij aan onderhoud, gebruiks- en verbruiksartikelen. De concurrentie, ook vanuit het buitenland, is stevig. Dat dwingt tot het maken van strategische keuzes. Daarbij komen ook verduurzamingsmaatregelen, die samen met het klimaatakkoord verder uitgewerkt worden. Dat biedt kansen en bedreigingen voor de sector.


Maritiem en Hak + Baak

 Hak + Baak heeft vele klanten die werkzaam zijn in de maritieme branche. De activiteiten van onze klanten zijn erg divers en lopen uiteen van het aanleveren van de scheepsmotoren, touwen, lieren tot allerlei gebruiks- en verbruiksartikelen.

Wij ondersteunen u bij het maken van bedrijfs-economische analyses. Vanwege het brede assortiment wordt vaak veel voorraad aangehouden. Incourantheid en vermogensbeslag kunnen er dan voor zorgen dat de rendementen onder druk komen te staan, zeker wanneer er al sprake is van concurrentie en prijsdruk. Het is dan van essentieel belang om te weten hoeveel u uiteindelijk verdient per product. En daar helpen wij u graag bij!

Benieuwd hoe wij dit aanpakken?
Wij helpen u graag verder.


Onze specialisten aan het woord

“Wij hechten veel waarde aan een wederzijds vertrouwelijke relatie. Om u echt goed van dienst te kunnen zijn, is openheid van zaken namelijk essentieel. Op basis van de juiste data helpen wij u om focus aan te brengen in uw business. Dit vinden ondernemers vaak lastig en spannend. Maar de juiste focus draagt bij aan de rentabiliteit en continuïteit van uw onderneming. En in controle zijn van uw business is toch waar iedere ondernemer van droomt?.”

Ad den Hoedt en Lennert Muilwijk

Accountants

Heeft u vragen op het snijpunt van fiscaliteit, accountancy en de Maritieme branche? Bel Lennert.


Lennert bekijkt uw organisatie over de hele breedte en zorgt ervoor dat juridisch, financieel en fiscaal advies goed op elkaar wordt afgestemd. Maak een plan voor de toekomst!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren
Volgt u ons al?
Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl