Sector
familie­bedrijven

Familiebedrijven kenmerken zich door continuïteit én harmonie op de lange termijn. Een goede balans tussen familie – en bedrijfsbelangen is essentieel omdat het bedrijf en de familie zo met elkaar verweven zijn.


Familiebedrijven en Hak + Baak

Bij Hak + Baak hebben we ontzettend veel familiebedrijven in onze klantenkring. Wat een bijzondere sector om ons specialisme op toe te passen! Bij familiebedrijven spelen er veel verschillende elementen een rol. Zo zijn de emotionele banden tussen familieleden erg belangrijk. Soms kan de relatie onderling, een overname of opvolging in de weg staan. Het is een proces waarbij rekening moet worden gehouden met veel belangen.

Continuïteit van de onderneming, het ondernemerschap van de opvolger, de financiële belangen van de familie, bescherming van het door de familie opgebouwde familiekapitaal en een goed bestuur met toezicht, moeten besproken en beoordeeld worden. Dit moet voor de lange termijn goed geregeld zijn.

Wat we bij Hak + Baak vaak zien, is dat er financiële, juridische, psychologische, fiscale en organisatorische aspecten door elkaar heen lopen. Deskundige hulp van ervaren en betrokken adviseurs is onmisbaar om dat proces te begeleiden. Hak + Baak beschikt over de juiste kennis en ervaring om een opvolging in goede banen te leiden. Maar ook hier is wederzijds vertrouwen en respect essentieel. En dit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij respecteren de normen en waarden van de familie en het bedrijf om tot een goede opvolging te komen.

In onze optiek vormen familiebedrijven de motor van de Nederlandse economie. Hun betrokkenheid, visie voor de lange termijn en hun ondernemerschap is iets wat bij Hak + Baak zeer gewaardeerd wordt.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken?
Wij helpen u graag verder.


Uitgelichte case


Forceertechniek koolmees bv

Lange termijn relaties & persoonlijke betrokkenheid. Dit klinkt Hak + Baak als muziek in de oren. Het kan dan ook niet anders dan dat wij ons gespecialiseerd hebben binnen de sector familiebedrijven. Vaak hele mooie trajecten, maar ook vaak met complexe constructies. Wij kijken ernaar uit om samen uw uitdagingen op te lossen!  

Forceertechniek Koolmees is een prachtig voorbeeld van een familiebedrijf. Remco, inmiddels de derde generatie die aan het roer staat, vertelt open over zijn ervaringen en uitdagingen! 

Onze specialist aan het woord

“Ik vind het een mooie taak om vrije beroepsbeoefenaren te begeleiden bij strategische keuzes, bedrijfseconomische afwegingen en het beheersen van de financiën. Niet alleen zakelijk, maar ook in combinatie met het privéleven.”

Bram Baak

Fiscaal & Notarieel jurist

Heeft u vragen die specifiek zijn voor het familiebedrijf? Bel Bram.


Bram bekijkt uw organisatie over de hele breedte en zorgt ervoor dat juridisch, financieel en fiscaal advies goed op elkaar wordt afgestemd. Maak een plan voor de toekomst!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren
Volgt u ons al?
Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl