Thuiswerkvergoeding en reiskosten 2022

In dit nieuwsbericht: thuiswerkvergoeding en reiskosten 2022

Vanwege corona wordt er nog steeds veel thuisgewerkt. In het belastingplan van 2022 is daarom opgenomen dat er vanaf 1 januari 2022 een belastingvrije vergoeding gegeven mag worden van € 2 per dag.

Als een werknemer een gedeelte van de dag thuiswerkt en een gedeelte van de dag op kantoor, dan moet de werknemer kiezen welke vergoeding hij wil ontvangen, deze vergoedingen mogen niet beide voor 1 werkdag gegeven worden.

Momenteel kan een belastingvrije vaste vergoeding voor het woon-werkverkeer worden verstrekt waarbij mag worden uitgegaan van 214 gewerkte dagen als in een jaar ten minste op 128 dagen naar het werk gereisd wordt. Door het verstrekken van de thuiswerkvergoeding kan het zijn dat er niet meer op tenminste 128 dagen naar het werk gereisd wordt. Het is dan van belang dat de reiskostenvergoeding wordt aangepast.

Graag horen wij van u of u gebruik gaat maken van de mogelijkheid een thuiswerkvergoeding te betalen zodat wij dit tijdig in de administratie van 2022 kunnen verwerken. Wij zullen contact met u opnemen op het moment dat u ook een vaste reiskostenvergoeding betaalt, om met u te bespreken of deze aangepast moet worden.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Abonneren

Volgt u ons al?

Contactgegevens

Hak + Baak
Stationspark 100
3364 DA Sliedrecht

0184 42 03 28 info@hakbaak.nl Algemene voorwaarden support Windows support MacOS